Η φιλοσοφία της AquaSource
βασίζεται στην αρχή ότι ή πιο τέλεια τροφή
είναι όπως μας την παρέχει η Φύση. Ένα εξαιρετικά θρεπτικό
είδος φυκιών είναι τα γαλαζοπράσινα φύκια (AFA)
της
λίμνης
Άνω
Klamath .
Από τη λίμνη αυτή η AquaSource
συλλέγει το βασικό
της προϊόν τα ΄΄άγρια φύκια (AFA),
χρησιμοποιώντας τη μέθοδο BioActive
Dehydration™ και είναι η μόνη εταιρεία που τα διανέμει στις
ευρωπαϊκές αγορές. Η επεξεργασία των (ΑFΑ)
είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, για να
φτάσουν στον καταναλωτή με όλα τα ευαίσθητα φυσικά θρεπτικά
συστατικά.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ:
Από τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης Άνω Κλάμαθ η
AquaSource συλλέγει προσεκτικά τα άγρια φύκια
και τα μεταφέρει με ειδικά δοχεία για αφυδάτωση, όπως είναι
ζωντανά και φρέσκα, χωρίς να τα έχει καταψύξει όπως άλλες
εταιρίες. Τα φύκια τα οποία έχουν υποστεί κατάψυξη, έχουν
παραμορφωθεί και φαίνονται στο μικροσκόπιο σαν μια άμορφη μάζα
μορίων, ενώ όσα δεν έχουν καταψυχθεί διατηρούν ανέπαφα τα
χαρακτηριστικά τους όπως ήταν μέσα στο νερό.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΝΕΡΟΥ.
Υπάρχει τεράστια διαφορά στις μεθόδους αποξήρανσης και στις
μεθόδους αφυδάτωσης. Στις συνηθισμένες μεθόδους αποξήρανσης οι
κύριες αιτίες να καταστρέφονται τα θρεπτικά συστατικά, είναι η
υψηλή θερμοκρασία, η διάρκεια θέρμανσης,
και η επαφή με το
οξυγόνο που προκαλεί οξείδωση.
Η μέθοδος αποξήρανσης δια ψεκασμού
Spray dryer
αρχίζει με θερμοκρασίες 80 c και φθάνει
μέχρι 150 c. Καταλαβαίνετε πόσα
θρεπτικά συστατικά και ένζυμα θα έχουν απομείνει μετά από αυτή
την επεξεργασία. Η φυσική έκθεση στον
ήλιο και στο οξυγόνο τα οξειδώνει και καταστρέφονται πολλά
πολύτιμα συστατικά.
Με τη πατενταρισμένη μέθοδο BioActive
Dehydration™ λύνονται όλα αυτά τα προβλήματα. Η θερμοκρασία
δεν ξεπερνά τους 41,5 c , και η διαρκεί
μόνο για 2 λεπτά . Σε όλη τη διαδικασία χρησιμοποιείται
επιπλέον το πατενταρισμένο σύστημα Oxy-Guard™, το οποίο
αποτρέπει την οξείδωση των φυκιών.
Αποτέλεσμα αυτών των μεθόδων είναι να μην
υπάρχουν ισάξια προϊόντα στη αγορά. Δέστε την παρακάτω χημική
ανάλυση ανά γραμμάριο και κάντε σύγκριση με προϊόντα άλλων
παραγωγών. Παρατηρήστε τη διαφορά στην περιεκτικότητα ανά 1
γραμμάριο, στη Β12(8,4 mcg), Bήτα
Καροτίνη (298 mg), Σίδηρος (34,2
mg)
Ανά 1 γραμμάριο φύκια
|
General composition % |
|
Cobalt |
2.1mcg |
Moisture |
4.6% |
Copper |
6.9mcg |
Fat (lipids) |
4.5% |
Chromium |
0.17mcg |
Protein |
60.03% |
Fluoride |
41.2mcg |
Ash (Mineral material) |
5.7% |
Germanium |
0.18mcg |
Total Carbohydrate |
25.17% |
Iodine Complexes |
0.98mcg |
of which sugars |
<0.1% |
Iron |
34.2mg |
Available carbohydrate |
18.4% |
Manganese |
26.1mcg |
Dietary fibre |
7.3% |
Magnesium |
2mg |
KCALUnit (100g) |
375 |
Molybdenum |
4.8mcg |
KJ Unit(100g) |
1590 |
Nickel |
3.2mcg |
|
|
|
|
|
|
Phosphate (Total) |
5.8mg |
Total Pigments |
|
Potassium |
16.2mg |
(chlorophylls and related substances) |
5.1% |
Selenium |
0.21mcg |
|
|
Silicon |
0.15mg |
Essential Amino Acids per gram |
|
Sodium |
2.4mg |
Isoleucine |
29.3mg |
Tin |
<0.1mcg |
Leucine |
52.8mg |
Titanium |
16.3mcg |
Lysine |
35.1mg |
Vanadium |
1.3mcg |
Methionine |
7.3mg |
Zinc |
22.6mcg |
Phenylalanine |
25.9mg |
|
|
Threonine |
32.6mg |
Vitamin composition per gram |
|
Tryptophan |
6.9mg |
Ascorbic Acid (C) |
89.7mg |
|
|
|
|
|
|
Vitamin B12 Total |
8.4mcg |
Non-essential Amino Acids per gram |
|
Vitamin B1 |
3.7mcg |
Alanine |
47.1mg |
Folic Acid |
1.33mcg |
Arginine |
38.3mg |
Vitamin B5 |
9.8mg |
Asparagine |
45.2mg |
Beta Carotene |
298mg |
Aspartic Acid |
7.3mg |
Vitamin B6 |
19.3mcg |
Cystine |
2.2mg |
Vitamin B2 |
91.2mcg |
Glutamine |
77.1mg |
Niacin |
0.8mcg |
Glutamic Acid |
3.8mg |
|
|
Glycine |
30.6mg |
Fatty acids composition as percentile
component |
|
Histidine |
8.7mg |
Linoleic |
12.39% |
Proline |
30.2mg |
Linolenic |
21.60% |
Serine |
29.5mg |
Oleic |
5.07% |
Tyrosine |
19.6mg |
Palmitic |
43.36% |
|
|
Palmitoleic |
9.8% |
Mineral content per gram |
|
Palmitolinoleic |
None (<0.01) |
Boron |
11.2mg |
Stearic |
2.93% |
Calcium |
33mg |
Total Steroidal lipids |
None (<0.1) |
Chloride |
777mcg |
Cholesterol |
None (<0.1) |
|
|
|
|