spacer

 

Η ‘ΑΓΝΟΙΑ’ ΓΕΝΝΑΕΙ

την ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, τον ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ, την ΑΡΝΗΣΗ, τον ΦΟΒΟ,

κι όλ’ αυτά, οδηγούν στην ‘παντελή ΑΠΡΑΓΙΑ’!

Ενώ:

Η ΓΝΩΣΗ’ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!

Διώχνει τον ΦΟΒΟ και ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ

την ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ, τον ΔΙΣΤΑΓΜΟ και την ΑΤΟΛΜΙΑ,

αδιαφορώντας για τις

-από σκοπού- ΦΗΜΕΣ, τις -κακεντρεχείς- ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ, τις -επιζήμιες- ΑΠΟΘΑΡΥΝΣΕΙΣ!

 

Με ‘αφετηρία’ αυτές τις -κι Επιστημονικά πια αποδειγμένες- ΑΛΗΘΕΙΕΣ, συγκεντρώσαμε εδώ, τις πιο ‘συνηθισμένες’ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, που γίνονται -σχεδόν πάντα- από Πρόσωπα, που -όχι μόνο-

 

ΔΕΝ είναι ‘γνώστες’ του Επιχειρηματικού μας Κλάδου

(‘Δικτυακό Μάρκετινγκ -MLM-),

αλλά και -όχι σπάνια, κάποιοι- διάκεινται δυσμενώς -‘εχθρικά’ θα έλεγα εγώ-

(προφανώς για να μας θυμίσουν το γνωστό: ‘οσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια’)

προς αυτή την Καταπληκτική, Νέα,

-ηλικίας μόλις μερικών δεκαετιών-

Νόμιμη, Εγκεκριμένη κι Ελεγχόμενη

-απ’ τις ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ δεκάδων ΧΩΡΩΝ πλέον, σε όλο τον κόσμο-

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ,

που προωθεί

Υλικά Προϊόντα ή/και Παρεχόμενες ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,

σ’ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ‘ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ’

τώρα πια σε 200 περίπου

απ’ τις Χώρες της ‘Παγκοσμιοποιημένης’ -πλέον- Οικουμένης!

 

Για ΕΣΑΣ τους -καλοπροαίρετους- Επισκέπτες μας, και -ίσως- μελλοντικούς Συνεργάτες μας, έχουμε κάνει ένα ‘απάνθισμα’  ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ, που -όπως πιστεύουμε- καλύπτει όλο το ‘ΠΛΑΤΟΣ’ των ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, που είναι απαραίτητες, για να κατανοήσει κάποιος τις ΒΑΣΙΚΕΣ αρχές, που διέπουν το Δικτυακό Μάρκετινγκ (Network Marketing) ή Πολυεπίπεδο Μαρκετινγκ (Multi Level Marketing -MLM-), κι επομένως, και την ΠΡΩΤΗ Επιχειρηματική ΕΥΚΑΙΡΙΑ (Business Opportunity) που σας προτείνουμε σ’ αυτόν τον ‘Ιστότοπο’ (Web-Site).

 

Είναι περιττό -βέβαια- να τονιστεί, πως σαν ΑΠΑΝΤΗΣΗ, για την κάθε μια απ’ τις ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, θα μπορούσε να γραφτεί -χωρίς υπερβολές- ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΙΒΛΙΟ, που θα κάλυπτε και όλο το ‘ΒΑΘΟΣ’ των ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.

 

Κρίνουμε -όμως- πως σ’ αυτό το στάδιο, θα ήταν αρκετά κουραστικό, για κάποιον που ζητάει μόνο Βασικές Πληροφορίες, να είναι ‘υποχρεωμένος’, να φορτώνεται με λεπτομέρειες,  που θα ενδιέφεραν μόνον -ίσως- εκείνον που είναι ήδη αποφασισμένος να ξεκινήσει!

 

Αν -παρ’ όλ’ αυτά- έχεις και κάποιες άλλες ερωτήσεις, που δεν συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτές που ακολουθούν, είμαι πρόθυμος ν’ ανταποκριθώ, αν τις θέσεις υπ’ όψη μου, μ’ ένα e-Mail  μήνυμά σου.

George Kinas 

 

1.  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ & ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

Αναμφισβήτητα -εδώ και πάνω από 20 χρόνια- ΝΑΙ! Η πρώτη διδάξασα Εταιρεία -διεθνώς- ήταν η Amway, που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της -στις ΗΠΑ- στις αρχές της δεκαετίες του ’50, κι άρχισε ν’ απλώνεται στον Κόσμο, απ’ τις αρχές της δεκαετίας ’80! Στην Ευρώπη (όπως και στην Ελλάδα) η διείσδυση άρχισε έντονα, στα μέσα της δεκαετίας ’90.

    Σύντομα εμφανίσθηκαν -και πάλι στις ΗΠΑ- κι άλλες Network Marketing -MLM- Εταιρείες (απ’ τo 1980 κι εδώ), με επίσης παγκόσμιας δραστηριοποίησης προοπτικές, για ν’ ακολουθήσουν -στη συνέχεια- κάποιες άλλες, ιδρυμένες στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία), τη Γερμανία, τη Σουηδία (δεκαετία ’90), αλλά και στην Κίνα, τη Γαλλία, όπως και στην Ελλάδα (γύρω στο 2000).

    Δεδομένου -όμως- του ότι: για το Δικτυακό Μάρκετινγκ -MLM- δεν υπάρχουν σύνορα, απ’ τις χιλιάδες των MLM Εταιρειών των ΗΠΑ, και τις εκατοντάδες που ιδρύθηκαν -στο μεταξύ- σε άλλες χώρες, κάποιες δεκάδες, έχουν ήδη απλώσει τις Επιχειρηματικές Δραστηριότητές τους (τα Δίκτυα Συνεργατών τους) σε πάνω από 200 χώρες του πλανήτη μας!

    Κάποιες απ’ αυτές έχουν εγκατασταθεί σε μια δεκάδα χωρών, κάποιες άλλες σε περισσότερες, και κάποιες έχουν κυριαρχήσει, σε όλες -σχεδόν- τις χώρες Μέλη του Ο.Η.Ε.!

    Απ’ τις ‘Πολυεθνικές’  (όπως συνηθίζουμε ν’ αποκαλούμε τις MLM Εταιρείες, που δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες), μερικές δεκάδες, έχουν ήδη αναπτύξει Δίκτυα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Εταιρείες με σημαντική παρουσία στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο (ασφαλώς, και στον Ελλαδικό), όπως οι:

 

Amway, AquaSource, Herbalife, LR International, Essens,

Tienshi, Tahitian Noni, Forever Living, ACN, Oriflame, κι αρκετές άλλες...

 

έχουν αναπτύξει Δίκτυα Προώθησης (των Προϊόντων ή των Υπηρεσιών, που παρέχουν),  στα αποία συμμετέχουν -ΕΝΕΡΓΑ- περισσότεροι από 1.000.000 Συνεργάτες / Δικτυωτές τους! Κι ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά!

   

    Στο μεταξύ, απ’ τα μέσα -προς τα τέλη- της δεκαετίας του ’90, άρχισαν να εμφανίζονται και στο διαρκώς αναπτυσσόμενο INTERNET, διάφορες On-Line MLM Εταιρείες, με ‘Παροχή Υπηρεσιών’ -κυρίως- οι οποίες, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό  διάστημα, σημείωσαν -και σημειώνουν- ραγδαία ανάπτυξη!

    Από ‘στατιστικά στοιχεία’  Συντεχνιών και Συνδικαλιστών, ακούγονται αριθμοί Συμμετεχόντων στα Ηλεκτρονικά

-αυτά- Δικτυακά Προγράμματα, που αφήνουν άναυδους ακόμη και τους πιο αισιόδοξους απ’ τους πρωτεργάτες του ‘τότε’ ξεκινήματος!  Ούτε λίγο, ούτε πολύ, σαν ενδεικτικοί αριθμοί MLM Δικτυωτών On-Line, στα Δίκτυα των Ηλεκτρονικών Network Marketing Προγραμμάτων (μόνο των Εταιρειών που έχουν -Επιτυχώς- συμπληρώσει τα πέντε (5) χρόνια Επιχειρηματικής Δραστηριότητας και -άρα- είναι ΝΟΜΙΜΕΣ, σταθερές και φερέγγυες), είναι, Διεθνώς:

Μέχρι την 31η  Δεκεμβρίου, 2006   12.560.000 On-Line Δικτυωτές-Συνεργάτες!

Μέχρι την 31η  Δεκεμβρίου, 2007  32.940.000 On-Line Δικτυωτές-Συνεργάτες!

και μέχρι την 31η  Μαρτίου 2008   42.850.000 On-Line Δικτυωτές-Συνεργάτες!

(Δυστυχώς, δεν ήταν εφικτό να πληροφορηθούμε, πόσοι απ’ αυτούς είναι Ασιάτες, πόσοι Αυστραλοί ή Αμερικάνοι, Αφρικανοί ή -τέλος- Ευρωπαίοι!)

 

Το πιο σημαντικό συμπέρασμα που βγαίνει απ’ αυτά τα ‘νούμερα’, μαζί με

τα βεβαιωμένα ‘Οικονομικά Αποτελέσματα’,

που είχαν -και έχουν- οι Συνεργαζόμενοι MLM Δικτυωτές

(αρκετοί απ’ τους οποίους έχουν περάσει τα $1.000.000 σε Ετήσιο Εισόδημα -annual income-), είναι:

 

« Όποιος, είτε είναι MLM Δικτυωτής, είτε ‘άσχετος’ -μέχρι σήμερα- με τον ‘Κλάδο’,

διασταυρωθεί με ένα ‘διαπιστωμένα φερέγγυο’ MLM On-LineΠλάνο και

ΔΕΝ ‘ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ’ ΑΜΕΣΩΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ,

μοιάζει μ’ εκείνον που του είπαν σε πιο ΑΚΡΙΒΩΣ σημείο μιας αμμουδένιας ακτής

είναι θαμένο ένα ΚΑΣΣΕΛΑΚΙ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ -σε βάθος μισού μέτρου-

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝ ΤΑ ‘ΞΕΘΑΨΕΙ’,

κι αυτός δεν ‘σκάβει’ να βρει τον ‘ανεκτίμητο θησαυρό’,

“επειδή” -λέει- “δεν έχει ξαναπιάσει ‘φτυάρι’ ποτέ στη ζωή του!” »

Επιμύθιο:

                 Το κασσελάκι είναι το MLM Πρόγραμμα που σου προτείνω! Είμαι πρόθυμος να σου δείξω,

                 ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΜΟ, -χωρίς ‘φτυάρι’, χωρίς έργαλεία- ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!

                                                                                             Εσύ, θα είσαι πρόθυμος -άραγε- να ‘σκάψεις’;?

 

2.   ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Network Marketing;

 

Μεταφράζεται: ‘Δικτυακή Εμπορεία’. Είναι μια -ΝΕΑ σχετικά-

 

ΜΕΘΟΔΟΣ  ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ή/και

ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ Προγραμμάτων ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,

 

που βασίζεται στην από-στόμα-σε-στόμα ΔΙΑΔΟΣΗ των -αναμφισβήτητης- ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Προϊόντων -ή των Παρεχόμενων Υπηρεσιών, με τη ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ‘ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ’ (‘Δικτυωτών’, ‘Μελών του Δικτύου’, ‘Αντιπροσώπων’, ‘Διαμεσολαβητών’, ‘Distributors’, ‘Representatives’, κλπ., ανάλογα με την ‘ονομασία’ που τους δίνει η κάθε Εμπορική ή Πάροχος Εταιρεία) και την ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ τους -Πώληση ή Παροχή- ΧΩΡΙΣ τη μεσολάβηση των -‘παραδοσιακών’- ‘Ενδιάμεσων Φορέων’ της Αγοράς, όπως είναι οι:

Επίσημες Αντιπροσωπείες,

Υπερ-χονδρέμποροι,

Χονδρέμποροι,

Πρατηριούχοι,

Καταστήματα Λιανικής,

ή Υπεραγορές (Super-Markets)…

 

και -κατά κανόνα- ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ -και, διεθνώς πανάκριβη- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ (στα ΜΜΕ και όπου αλλού!)!

 

Η ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ του ‘Προϊόντος’ (ή της Παρεχόμενης Υπηρεσίας) ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ -έτσι- από τα ‘ποσοστά’ που θα ‘πήγαιναν’ -όπως έχει καθιερωθεί εδώ και μερικούς αιώνες- σε ΟΛΟΥΣ αυτούς τους ‘μεσάζοντεςΕμπορικούς Φορείς, αλλά και στην πανάκριβη -πια- στις μέρες μας ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ (T.V., Ραδιόφωνο, Αφίσες, Γιγαντοαφίσες,  Κινηματογράφοι, Εφημερίδες, Περιοδικά, ‘Καμπάνιες’ με Προσφορές και Δώρα, κλπ).

 

Τα χρήματα -λοιπόν- που θα ‘νέμονταν’ ΟΛΟΙ αυτοί οι ‘Εμπορικοί’ και ‘ΔιαφημιστικοίΦορείς (κάπου μεταξύ 50% αλλά μέχρι και 80% της Λιανικής Τιμής(!) του Προϊόντος ή της Παρεχόμενης Υπηρεσίας!!!)...

 

οι Network Marketing Εταιρείες,

τα ‘μοιράζουν’

(με σταθερά και προκαθορισμένα -η κάθε μια- ‘Πλάνα Αμοιβών’),

στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ τους,

(‘Προωθητές’ / ‘Distributorsή/και ‘Πωλητές’)

των Πρoϊόντων ή των Υπηρεσιών τους!

 

Έτσι, οι ‘ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ’ μιας Network Marketing Εταιρείας, που

 

ΔΕΝ είναι ‘Υπάλληλοί’ της

και -άρα-  ΔΕΝ αμείβονται με Μισθό,

ΔΕΝ είναι ‘Ασφαλισμένοι’ -απ’ την Εταιρεία-

ΔΕΝ εργάζονται με Συγκεκριμένο ΩΡΑΡΙΟ,

αλλά, ΟΣΟ θέλουν, ΟΠΟΤΕ θέλουν -και- ΑΝ θέλουν,

κι επομένως, είναι: ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ -ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ-  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,

 

ΝΕΜΟΝΤΑΙ τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ -που τους αποδίδουν οι Εταιρείες- με μορφή ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, όπως αυτά απορρέουν από το ΠΛΑΝΟ ΑΜΟΙΒΩΝ -της κάθε μιας- και ανάλογα πάντα, με τους ΤΖΙΡΟΥΣ και τις ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ που απέφερε στην Εταιρεία, η δραστηριότητα των Συνεργαζομένων Μελών της Ομάδας (Team) του καθενός -συνολικά- τον ‘ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ’ ΜΗΝΑ!      

 

Επειδή, το Σύνολο του ΔΙΚΤΥΟΥ (Network) Συνεργατών μιας Εταιρείας, αποτελείται από -πάρα πολλές- ‘Δικτυωμένες’ Ομάδες Συνεργατών, για την Εμπορία των Προϊόντων ή των Υπηρεσιών που παρέχει, μ’ αυτόν τον ΤΡΟΠΟ, η ΜΕΘΟΔΟΣ αυτή ονομάστηκε -απ’ την αρχή- Network Marketing (Δικτυακό Μάρκετινγκ), και οι Συνεργαζόμενοι Αυτοαπασχολούμενοι Επιχειρηματίες: ΔΙΚΤΥΩΤΕΣ (Networkers)!

 

ΟΜΥΘΟΣ -που ‘πιπιλιέται’ σαν καραμέλα, απ’ τους ‘εχθρούς’ του Network Marketing- ότι οι ‘οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ’ του Δικτύου (οι ‘ΑΠΟΚΑΤΩ’, όπως τους αποκαλούν οι ίδιοι) ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ (ή ‘δουλεύουν’), για να Πληρώνονται (ή/και ‘να τα παίρνουν’) οι ΠΡΩΤΟΙ -οι ΑΠΟΠΑΝΩ, κατά τους ίδιους- καταρρίπτεται ολοσχερώς, και με μόνο το ΔΕΔΟΜΕΝΟ, πως ο ΚΑΘΕ Δικτυωτής -χωρίς καμιά εξαίρεση-  είναι ο ΠΡΩΤΟΣ (ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ), της Ομάδας (Team) του ‘ΔΙΚΟΥ’ του Προσωπικού Δικτύου, ανεξάρτητα απ’ τον ‘αριθμό’ Επιπέδου -της ‘ΑΝΑΔΟΧΗΣ’ Γραμμής- στο οποίο έχει εγκατασταθεί, με την Εγγραφή του!!

 

 

3.   ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MLM;

 

Είναι τα ‘αρχικά’ του Multi Level Marketing, που μεταφράζεται: Πολυ-Επίπεδο Μάρκετινγκ’.

 

Είναι μια άλλη ονομασία του Network Marketing (που εξηγήσαμε νωρίτερα), που -όμως- επεξηγεί τον τρόπο με τον οποίο δομείται το Δίκτυο των Συνεργατών! Η ανάπτυξη του Δικτύου γίνεται με τη διαρκή ‘προσθήκη’ πολλαπλών ΕΠΙΠΕΔΩΝ (Levels)!

 

Ένας Δικτυωτής πληροφορεί κάποιον ‘Φίλο’ του, σχετικά με την Επιχείρησή του! Του εξηγεί -με όλες τις λεπτομέρειες- ό,τι έχει σχέση με τα Προϊόντα (ή τις Υπηρεσίες) που προωθεί, και τα πλεονεκτήματα που θα έχει -αυτός- αν αποφασίσει να γίνει ΠελάτηςΣυνδρομητής) της Εταιρείας, με την οποία Συνεργάζεται!  Πολύ -δε- περισσότερο αν αποφασίσει να γίνει -κι αυτός- ‘Συνεργάτης’ της Εταιρείας, και Μέλος του Δικτύου του!

 

Αν ο Φίλος αποδεχτεί την ‘πρόσκληση’ και γίνει Δικτυωτής (εγγραφόμενος στην Εταιρεία), ‘εγκαθίσταται’ στο Πρώτο ΕΠΙΠΕΔΟ  του Δικτύου τού ‘Αναδόχου’ του -ή ‘Εισηγητή’, ή ‘Sponsor’ του- (του Δικτυωτή, δηλαδή, που τον ‘έφερε’ στο Δίκτυό του -στην Εταιρεία-), ο οποίος, μάλιστα, έχει την ‘Επαγγελματική Υποχρέωσηνα τον βοηθήσει να ΠΕΤΥΧΕΙ.  Ο ‘Φίλος’ είναι τώρα ΠΡΩΤΟΥ Επιπέδου (ή ‘Πρώτης Γενιάς’ ή First Generation Συνεργάτης τού Αναδόχου του) Δικτυωτής της Εταιρείας!

 

Αν -τώρα- ο ‘Φίλος’, φέρει -με τον ίδιο τρόπο- ΔΙΚΟΥΣ τουΝέους Συνεργάτες’ στην Εταιρεία, αυτοί θα γίνουν Δικτυωτές στο ΔΙΚΟ του ΠΡΩΤΟ Επίπεδο, που θα είναι το  ΔΕΥΤΕΡΟ Επίπεδο (Δεύτερης Γενιάς) του Αναδόχου του!

 

Με τον ίδιο -απαράλλακτα- τρόπο, όταν κι αυτοί, φέρουν ‘άλλους’, ΝΕΟΥΣ Δικτυωτές στο ΔΙΚΟ τους ΠΡΩΤΟ Επίπεδο, οι ‘καινούργιοι’ θα ‘ενταχθούν’ στο ΔΕΥΤΕΡΟ Επίπεδο του ‘Φίλου’, αλλά -όπως είναι φυσικό- στο ΤΡΙΤΟ Επίπεδο του Αναδόχου του!  

 

Έτσι -και καθώς τα Επίπεδα (Γενιές Συνεργατών - Δικτυωτών) διαρκώς αυξάνονται σε ΒΑΘΟΣ- το ‘Γενικό’, το Κεντρικό Δίκτυο της Εταιρείας, γιγαντώνεται (πολύ περισσότερο αν μιλάμε για Δίκτυα που λειτουργούν -αναπτύσσονται ΔΙΕΘΝΩΣ- μέσω του INTERNET) σε ΒΑΘΟΣ, με ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΠΕΔΑ Δικτυωτών, ‘ων ουκ έστι τέλος’!

 

Το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ του όποιου Δικτυωτή -ωστόσο- όποτε κι αν αυτός Εγγραφεί στο Δίκτυο, αρχίζει απ’ το ΠΡΩΤΟ -ΔΙΚΟ ΤΟΥ- ΕΠΙΠΕΔΟ και περιλαμβάνει ΟΛΟΥΣ -όσοι θα προέλθουν απ’ την Δικτυακή Κίνηση κι Επαγγελματική  Δραστηριότητα των Μελών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ- από ’κει και ΚΑΤΩ!

 

Για να είναι ΔΙΚΑΙΗ και ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΗ η ΔΙΑΝΟΜΗ των ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ στα Μέλη του Δικτύου, η κάθε MLM Εταιρεία έχει καταρτίσει ένα ‘Σχέδιο (Πλάνο) Αμοιβών’, που ορίζει ΜΕΧΡΙ ΠΟΣΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ -του Προσωπικου Δικτύου του- ΤΖΙΡΩΝ (Εισπράξεων) ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, αποδίδει -κάθε μήνα- στον κάθε Δικτυωτή!  

 

Ο πιο συνηθισμένος αριθμός που προτιμούν οι περισσότερες Εταιρείες, για απόδοση ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, είναι τα ΕΠΤΑ (7) Επίπεδα, αλλά δεν είναι λίγες οι MLM Εταιρείες, που πληρώνουν μέχρι το 4ο, το 5ο ή και το 6ο Επίπεδο, ενώ ελάχιστες ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ και για περισσότερα -απ’ τα 7- Επίπεδα!

 

 

 

4.   ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ (Passive Income);

 

Στις ‘Συμβατικές Επιχειρήσεις’, αλλά και στην ‘Αγορά Εργασίας’ (στις ‘παραδοσιακές’, σ’ αυτές που επιδιώκεται το ‘κέρδος’, με τον τρόπο που καθιερώθηκε από τα αρχαιότατα χρόνια, από τότε που διαπράχθηκαν οι ‘πρώτες Εμπορικές Συναλλαγές’, κι ακόμη και σήμερα κυριαρχούν στην Αγορά) αν δεν πραγματοποιηθεί στον ‘ενεστώτα’ χρόνο -σήμερα, τώρα- μια -όποια-  Εμπορική Συναλλαγή, ή κάποια Παροχή Υπηρεσίας -σε πολύ ‘πρόσφατο’ χρόνο, το πιο πολύ, μέχρι μερικούς μήνες πριν απ’ το ‘σήμερα’- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ (κάποιο ΚΕΡΔΟΣ, κάποιο ΕΙΣΟΔΗΜΑ, κάποιος ΜΙΣΘΟΣ, κάποιο ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ, κάποιο ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ, κλπ)!

 

Έχουν -ωστόσο- ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ -εδώ και πάνω από 2 αιώνες- σ’ όλες τις χώρες τώρα πια, ΝΟΜΟΙ, που -αυστηρά- προστατεύουν τους ‘ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ’ (κυρίως τους ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ -Συγγραφείς, Ποιητές, Σεναριογράφους, κ.ά.- τους ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ -Ηθοποιούς, Σκηνοθέτες, Μουσικοσυνθέτες, Τραγουδιστές, Χορογράφους, Χορευτές, Γλύπτες, Ζωγράφους, Φωτογράφους κ.ά.- τους ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ -αλλά κι ορισμένες ακόμη Επαγγελματικές, Επιστημονικές, και Ηλεκτρονικο-Τεχνολογικές ‘κατηγορίες Δημιουργών’- δίνοντάς τους το ‘αναφαίρετο’ -πλέον- ‘δικαίωμα’, να ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, για κάποιο ΕΡΓΟ τους, που παρήγαγαν ΜΙΑ ΦΟΡΑ -κάποτε- αλλά εξακολουθεί να έχει ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ -και, άρα, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ- ΑΞΙΑ, για κάποιους!   

 

Ενώ -δηλαδή- ο ‘Δημιουργός’ ενός έργου, έχει πάψει ν’ ασχολείται μ’ αυτό -απ’ τη στιγμή που το ολοκλήρωσε και το παρουσίασε ‘δημόσια’- εξακολουθεί να ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ, γι’ αυτό, για πάρα πολλά χρόνια ακόμη, ίσως και για το υπόλοιπο της ζωής του! 

 

Αυτό το ΕΙΣΟΔΗΜΑ το λέμε ΠΑΘΗΤΙΚΟ, επειδή ο Δικαιούχος δεν χρειάζεται να κάνει ΤΙΠΟΤΑ -σήμερα- για να το ‘απολαμβάνει’!

 

Ας αναφέρουμε εδώ, κι ένα απ’ τα ΓΝΩΣΤΑ Επαγγέλματα -της ‘σήμερον’- που ‘πληρώνεται’ -κατά κάποιον τρόπο- με ΠΑΘΗΤΙΚΟ Εισόδημα, κάθε φορά που ο Πελάτης ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ -ξαναπληρώνοντας- το ‘Συμβόλαιό’ του, με την ‘Πάροχο Εταιρεία’, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο! Είναι το -γνωστό σε όλες τις Αναπτυγμένες και Αναπτυσσόμενες Χώρες- Επάγγελμα του ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ (Εκπρόσωπου ή Αντιπρόσωπου) Ασφαλιστικής Εταιρείας! [ Η μεγάλη διαφορά -εις βάρος του Ασφαλιστή- αν συγκριθεί με τον MLM Δικτυωτή, βρίσκεται στο ότι: ο Δικτυωτής, πληρώνεται με ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ που προκύπτουν και από τους ‘Τζίρους’ που ‘έφεραν’ στην MLM Εταιρεία, KAI ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ, σε ΟΛΑ τα Επίπεδα (Γενεές Συνεργατών), κι όχι μόνο ό,τι ‘απέφερε’ -στην Εταιρεία- μόνος του! ]

 

Με ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ αμειβόμαστε -κατά κανόνα- κι εμείς, οι MLM Δικτυωτές, όταν το Δίκτυό μας, έχει αναπτυχθεί αρκετά, και δεν απαιτεί από μας τίποτ’ αλλο -πια- παρά μόνο ‘Συντήρηση’!!

 

Κύριο -λοιπόν- χαρακτηριστό των περισσότερων απ’ τα ‘Σχέδια Αμοιβών’ των Network Marketing -MLM- Εταιρειών, είναι το ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, που παρέχουν στους Δικτυωτές τους, εφ’ όρου ζωής -εφ’ όσον τηρούνται -απ’ αυτούς- οι ‘Βασικές Προϋποθέσεις’ (Ramaining Qualified)! Μαλιστα, κάποιες απ’ αυτές, παρέχουν το Δικαίωμα και στους ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ του Δικτυωτή, τη συνέχιση της ‘Σχέσης’ με την Εταιρεία, και μετά την ‘Τελευτήν του Βίου’ του Συνεργάτη τους!

 

 

5.   ΧΑΡΙΖΟΥΝΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ  MLM  ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ;

 

ΟΧΙ! Καμία ΝΟΜΙΜΗ Network Marketing -MLM- Εταιρεία! Όλες οι Επιχειρήσεις στον Κόσμο, ιδρύονται και δραστηριοποιούνται στην ΑΓΟΡΑ, με αντικειμενικό Σκοπό το ΚΕΡΔΟΣ!

 

Άλλες Εταιρείες -ωστόσο- αρκούνται σε μικρά ‘Ποσοστά’ Κερδών, απ’ τα χρήματα που εισπράττουν, κι άλλες -ΦΡΟΝΤΊΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ- μεγαλύτερα!

 

Ακόμη και μεταξύ των MLM Εταιρειών, βλέπουμε μεγάλες ΔΙΑΦΟΡΕΣ, στα Συνολικά ΠΟΣΟΣΤΑ -εκ των Εισπράξεών τους- που διανέμουν στους Συνεργάτες τους (στους Δικτυωτές, Μέλη των Δικτύων τους) σύμφωνα -πάντα- με το ‘Πλάνο Αμοιβών’, που -η κάθε μια απ’ αυτές- έχουν θεσπίσει!

 

Άλλες ‘ανταποδίδουν’ -στους Δικτυωτές- από 10% έως 50% των Χρημάτων που φτάνουν στα Ταμεία τους, απ’ τη Δραστηριότητα των Συνεργατών τους, κι άλλες φτάνουν να ‘μοιράζουν’ μέχρι και το 80% των ‘Τζίρων’ τους!

 

Δεν υπάρχει περίπτωση -όμως- κάποια απ’ αυτές, να ‘μοιράζει’ χρήματα ‘ΔΩΡΕΑΝ’!

 

Όχι μόνο επειδή είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ και όχι ΑΓΑΘΟΕΡΓΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, αλλά, και για έναν ακόμη ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΛΟΓΟ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ απ’ τον ΝΟΜΟ (στις περισσότερες Χώρες) να ‘τάζει’ μια Εταιρεία, πως ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ στους Συνεργάτες της, ΧΩΡΙΣ -αυτοί- ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!  (Δες ‘Παράνομη Πυραμίδα’).

 

Για να έχει Δικαίωμα Αμοιβής (είσπραξης Προμηθειών) ένας Δικτυωτής, ΠΡΕΠΕΙ ν’ ακολουθήσει το ΠΛΑΝΟ ‘προϋποθέσεων’, που έχει καταρτίσει η -εκάστοτε- Εταιρεία, το οποίο ΑΠΑΙΤΕΙ -συνήθως- δύο -τουλάχιστον- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ: Α) να ΠΡΟΩΘΕΙ (να ‘πουλάει’, με άλλα λόγια) τα Προϊόντα -ή τις Παρεχόμενες Υπηρεσίες- της Εταιρείας, και Β) να ΑΥΞΑΝΕΙ τον αριθμό των Μελών του Δικτύου του, εκπαιδεύοντας τους Νέους Συνεργάτες του, να ΚΑΝΟΥΝ ό,τι ακριβώς κάνει κι αυτός! 

 

Έτσι, είναι ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ, κι η Εταιρεία ‘μοιράζει’ τμήμα των Εισπράξεών της στους Δικαιούχους Δικτυωτές!

 

 

6.   ΕΙΝΑΙ ‘ΚΥΝΗΓΟΙ  ΚΕΦΑΛΩΝ’ ΟΙ  ΔΙΚΤΥΩΤΕΣ;

 

ΟΧΙ!  Και -μάλιστα- ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να είναι! 

 

Το ‘κυνήγι κεφαλών’ (head hunting), το να επιδιώκεις να  εγγράφεις δηλαδή -ανεξέλεγκτα- όσο μπορείς περισσότερους Συνεργάτες στο Δίκτυό σου, τάζοντάς τους ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ, ΧΩΡΙΣ και να τους ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ, για τις ‘Βασικές’ τους -τουλάχιστον- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, στις οποίες πρέπει να είναι ΣΥΝΕΠΕΙΣ, προκειμένου να ‘εξασφαλίσουν’ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ και όποιας άλλης ‘μορφής’ ΑΜΟΙΒΕΣ, είναι ανεπίτρεπτο στο ‘Νόμιμο MLM’!  (Για το ‘παράνομο’, θα μιλήσουμε πιο κάτω).

 

Γνωστοποιείς στο ‘υποψήφιο’ Συνάδελφό σου, όλα τα σχετικά με τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ του -αν αποφασίσει να σε ακολουθήσει- και τις ΑΠΟΛΑΒΕΣ που θα μπορούσε να έχει -ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ- και τον αφήνεις να αποφασίσει ΜΟΝΟΣ του, αν θα προχωρήσει στην Αίτηση Εγγραφής του ή όχι!

 

Είναι -δε- πάρα πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, να μην αραδιάζεις ‘ψέματα’, προκειμένου να τον πείσεις! Δεν σε συμφέρει να χτίζεις στην άμμο!

 

7.   ΕΙΝΑΙ ‘ΠΥΡΑΜΙΔΑ’ ΤΟ MLM;

 

H λέξη ‘ΠΥΡΑΜΙΔΑ-σε Οικονομικά Θέματα- κουβαλάει στην ‘πλάτη’ της, όλες τις ‘αμαρτίες’ που της φόρτωσαν κάποιοι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, στο παρελθόν, με αποτέλεσμα -και μόνο το άκουσμά της- να κάνει πολλούς να ‘κουμπώνονται’, χωρίς να εξετάσουν -καν- αν το ‘Πλάνο’ για το οποίο γίνεται λόγος, είναι NOMIMO ή όχι!

 

Ιδιαίτερα, σε χώρες, όπου ΔΕΝ υπάρχει ΠΛΗΡΗΣ ενημέρωση -γύρω απ’ αυτά τα θέματα- ούτε η στοιχειώδης -στα σχολεία, όπως γίνεται σε πολλές άλλες χώρες- σχετική Εκπαίδευση των ‘αυριανών’ Πολιτών, δεν γίνεται καμία ‘διάκριση’, ανάμεσα στα διάφορα ‘Πυραμιδικά Οικονομικά Σχήματα’ (Pyramid Schemes) και στην -καταδικαστέα απ’ όλους- ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ (ILLEGAL PYRAMID)!

 

Για να είναι ΣΩΣΤΗ -λοιπόν- η πιο πάνω ερώτηση, θα έπρεπε να λέει: ‘Είναι ‘Παράνομη Πυραμίδα’ το MLM’;

 

Και η απάντηση είναι ΜΙΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ:

ΟΧΙ,

το -ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ- Network Marketing -MLM-

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ!

 

Αν ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ τα Δίκτυα των Εταιρειών, που αναφέρονται στην ΑΠΑΝΤΗΣΗ της ‘ερώτησης Νο 1’ -αυτής της Σελίδας- (και σου τις υπενθυμίζω, για να μην ψάχνεις, και χάσεις τον ειρμό..) :

 

Amway, AquaSource, Herbalife, LR International, Nutrimetics,

Tienshi, Tahitian Noni, Forever Living, ACN, Oriflame, κι αρκετές άλλες...

 

θα ήταν ‘έκνομες’ και οι Κυβερνήσεις 200 πάνω-κάτω Χωρών, στις οποίες αυτές -και χιλιάδες άλλες MLM Εταιρείες- δραστηριοποιούνται (με Γραφεία, Αποθήκες, Εγκαταστάσεις, Προσωπικό, Φορολογικά Μητρώα και Απόδοση Φόρου Εισοδήματος, κλπ), εδώ και 25 με 30 χρόνια πάνω-κάτω! 

 

ΝΟΜΙΜΗ θεωρείται μια Network Marketing -MLM- Εταιρεία, όταν διαθέτει ΠΡΟΪΟΝ (είτε ‘Υλικό’, είτε ‘Άϋλο’ -Παροχή Υπηρεσίας, πχ), και αμείβει τους Συνεργάτες της, με ‘Προμήθειες’ επί των Εισπράξεων, που πραγματοποιούνται από την Επιχειρηματική Δραστηριότητα των Μελών του Δικτύου της!

 

Αντίθετα, ΠΑΡΑΝΟΜΟ θεωρείται το ‘Δικτυακό Οικονομικό Σχήμα’ (ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ), όταν ΔΕΝ υπάρχει  ΠΡΟΪΟΝ ούτε ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, αλλά, γίνεται ΑΛΥΣΙΔΩΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ -από χέρι σε χέρι- με ‘αδιαφανή’ -συνήθως μεγάλα- ΚΕΡΔΗ, για τους Εκκινητές του Σχήματος, αλλά και μεγάλες ΑΠΩΛΕΙΕΣ, για τα ΘΥΜΑΤΑ του ‘Σχήματος’, όταν για κάποιο λόγο (συνήθως με την αποκάλυψη του Εγκλήματος, απ’ την Έννομη Τάξη) διακοπεί η ΑΛΥΣΙΔΑ!

        

Η Σχετική Νομοθεσία -πολλών χωρών- υποχρεώνει τις MLM Εταιρείες, να έχουν -σε περίοπτη θέση- στην Πρώτη Σελίδα της ‘Αίτησης Εγγραφής’ Νέου Μέλους, την ακόλουθη ‘Προειδοποίηση’:

 

Statutory Warning: It is illegal for a promoter or a participant in a trading scheme to persuade anyone to make a payment by promising benefits from getting others to join the scheme. Do not be misled by claims that high earnings are easily achieved.

 

Αν έχεις συνειδητοποιήσει ΠΟΣΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ‘ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ’,

σκέψου ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΚΟΛΛΑΣ ΤΗΝ ‘ΕΤΙΚΕΤΑ’ ΤΗΣ ‘ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ’

στο ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ ‘Network Marketing -MLM-!!

 

 

8.   ΜΕΤΑΞΥ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣMLM  KAI ΜΙΑΣ FRANCHISE,

      ΠΟΙΑ Θ’ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ‘ΕΦ’ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ’;

 

Απ’ τον διεθνούς φήμης Συγγραφέα-Εκπαιδευτή-Θεωρητικό’ του MLM -Φίλο, ‘Συνεργάτη’ και ‘Δάσκαλό’ μου στα ‘Μυστικά’ της ‘Δικτύωσης’- τον Νεο-Ζηλανδό Edward Ludbrook, άκουσα κάποτε -για πρώτη φορά- τη φράση: «…Το MLM είναι το ‘Franchise’ του Λαού...» (Ελσίνκι -Φινλανδία- 2003).

 

Γνώριζα -από πολλά χρόνια πριν- πως, Καταστήματα: McDonalds, KFC, Pizza Hut, StarBucks, Domino Pizza -και πολλά άλλα- μπορούσες να τα βρεις ‘μπροστά’ σου, σ’ εκατοντάδες Μεγαλουπόλεις, σε αμέτρητες χώρες του Κόσμου -είχα κάνει αυτή τη διαπίστωση, στ’ αλλεπάλληλα ταξίδια μου, σε δεκάδες χώρες, αλλά..- ποτέ δεν είχα συσχετίσει κάποια απ’ τις ‘Πολυεθνικές’ -αυτές- Επιχειρήσεις, με το MLM!

 

Τώρα μάθαινα -απ’ τον Edward- πως  υπήρχε κάποια ‘Συγγένεια’ ανάμεσα στις Επιχειρήσεις Franchise, και στο Δικτυακό Μάρκετινγκ -MLM-!

 

Και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχει η ‘ΜΗΤΕΡΑ’ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, που δίνει την ΑΔΕΙΑ -το ΔΙΚΑΙΩΜΑ- σε ΑΛΛΟΥΣ Επιχειρηματίες, να ‘μεταχειρίζονται’ το ΟΝΟΜΑ της και να διαθέτουν τα Προϊόντα ή τις Υπηρεσίες της, σαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ -Αυτοαπασχολούμενοι- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ και ν’ αποκομίζουν τα ΚΕΡΔΗ, που τους αποδίδει αυτή τους η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ!

 

Ρίχτηκα -λοιπόν- με όλο μου το ‘είναι’ στη Μελέτη -μέσω του Internet, όλη τη νύχτα, στο PC του Ξενοδοχείου- των λεπτομερειών, που διέπουν τη ‘Δικαιοχρησία (Franchising), και ως το ξημέρωμα, που ήρθαν στο Lobby - απ’ το Casino, όπου ξενύχτισαν ‘παίζοντας’- ο Edward και κάποιοι Συνάδελφοι Δικτυωτές, εγώ ήμουν ‘έτοιμος’ ν’ απαντήσω στο ‘ερώτημα’, που μου είχε θέσει το προηγούμενο βράδυ, ο Μέντοράς μου!

 

Το ερώτημα ήταν: «Μεταξύ μιας Επιχείρησης ‘MLM’, ως Δικτυωτής, και μιας Επιχείρησης ‘Franchise’, σαν ‘Αδειούχος-Δικαιοχρήστης’, με ποια θ’ αποφάσιζες να συνδεθείς ‘εφ’ όρου ζωής’;»

 

Η απάντησή μου -μετά την ολονύχτια μελέτη- ξεκάθαρη, αποφασιστική και χωρίς ‘αμφιταλαντεύσεις’, ήταν:

 

« Χίλιες φορές με  MLM Δίκτυο -κι αργότερα- με περισσότερων MLM Εταιρειών Δίκτυα,

παρά με οποιασδήποτε Εταιρείας Franchise, μηδέ -ακόμη- και της πιο πετυχημένης! »

 

Θα έπρεπε -βεβαίως- και να αιτιολογήσω -επαρκώς- την ‘απόφασή’ μου, για να ‘βεβαιωθώ’ κι εγώ -100%- πως είχα κάνει τη ΣΩΣΤΗ επιλογή! Φτάνει -λοιπόν- να πω, πως το ‘ακροατήριό’ μου με χειροκρότησε -στο τέλος- εκφράζοντάς μου -όλοι μαζί, αλλά κι ο κάθε Συνάδελφος / Δικτυωτής χωριστά- τις ίδιες -πάνω κάτω- μ’ εμένα απόψεις, επί του θέματος! Με πολύ λιγότερα λόγια -απ’ όσα εκείνο το πρωινό- τους είπα αυτά:

 

bullet Για να ξεκινήσεις μια Franchise Επιχείρηση, θα χρειαστεί να εκπαιδευτείς απ’ την Εταιρεία (ας πούμε

    πως είναι η ‘McDonalds’) από ένα τρίμηνο, μέχρι ένα εξάμηνο, για να βεβαιωθεί η Εταιρεία, πως το δικό

    σου Κατάστημα, δεν θα διαφέρει ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, απ’ όλα τ’ άλλα Καταστήματά τους, σε όλον τον Κόσμο!

bullet Με την MLM Εταιρεία, ίσως και να μην τύχει να έχεις ποτέ στη ζωή σου, Προσωπική Επαφή! Η ‘βασική’

   σου Εκπαίδευση, γίνεται πολύ εύκολα -σε μια δυο συναντήσεις- απ’ τον ΑΝΑΔΟΧΟ σου, και ξεκινάς την

   Επιχείρησή σου ΑΜΕΣΩΣ, αν το επιθυμείς! Οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς, από κει και πέρα, θα έχεις

   ΠΑΝΤΑ, αν θέλεις, την αμέριστη ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ του, και την καθοδήγησή του, γιατί ΕΚΕΙΝΟΣ θα θέλει, ίσως

   και περισσότερο από σένα, ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ!

 

bullet Για τη Franchise Επιχείρηση, θα χρειαστείς μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, μόνο -και πολύ πριν- ν’ ανοίξεις

    το Κατάστημά σου, και πριν εισπράξεις ούτε ένα ‘σεντ (για το Δικαίωμα Χρήσης του Τίτλου της Εταιρείας, και

    την Εμπορεία των Αποκλειστικών Προϊόντων της, για το Άνοιγμα του ‘Μαγαζιού’ -σε ‘Κεντρικό Σημείο’ της Πόλης,

    που θα πρέπει να σου εγκριθεί- για το Προσωπικό, που θα χρειαστεί να προσλάβεις και να Εκπαιδεύσεις,  για τις

    ‘Στολές’ του Προσωπικού σου και τα ‘Σήματα’, που θα πρέπει να είναι ΑΠΑΡΑΛΛΑΚΤΑ με τα ‘απαιτητά’, κλπ. κλπ.).

bullet Για την MLM Επιχείρησή σου, δεν θα χρειαστείς παρά μερικά Δολάρια ή Ευρώ για το ξεκίνημά σου. Από

    κει και πέρα, αν λειτουργήσεις -Δικτυακά- ΣΩΣΤΑ, δεν αποκλείεται να ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ, και

    ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ! Δεν θα χρειαστείς Επαγγελματικό Χώρο -Γραφείο, ή Κατάστημα, ή Αποθήκη- δεν

    θα χρειαστείς ΠΟΤΕ Υπαλλήλους -ή και όποιου άλλου είδους- Προσωπικό! Όλα τα Μέλη του Δικτύου σου,

    είναι Συνάδελφοί σου, τους οποίους θα βοηθάς πάντα να Πετύχουν, γιατί απ’ την Επιτυχία τους θα

    εξαρτηθεί και η δική σου ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Η Επιχείρησή σου θα βρίσκεται όπου βρίσκεσαι Εσύ, αλλά και οι

    πολλές χιλιάδες των Συνεργατών σου -γιατί κάποτε ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ χιλιάδες- τους οποίους δεν θα έχεις φέρει

    εσύ στο Δίκτυό σου, αλλά οι Δικτυωτές των Πρώτων Επιπέδων σου!

 

bullet Σαν Ιδιοκτήτης μιαςFranchise’ Επιχείρησης, θα έχεις την ‘έγνοια’ της Δουλειάς, τουλάχιστον 20 ώρες το

    24ωρο, χωρίς να λογαριάσουμε πόσες ώρες -κάθε μέρα, όλο το χρόνο!- θα πρέπει να βρίσκεσαι ΕΚΕΙ,

    για να είσαι Σίγουρος, πως ‘όλα πάνε καλά’: με τους Υπαλλήλους, που -κατά παράδοση-  έχουν ‘διαφορές’

    μεταξύ τους, με τους Πελάτες -που έχουν πάντα δίκιο, αν θέλουμε να παραμένουν Πελάτες μας- με τις Διάφορες

    Κρατικές Υπηρεσίες (Υγειονομείο, Δημαρχία, Πολεοδομία, Ασφαλιστικά Ταμεία -του Προσωπικού- ) κλπ.

bullet Σαν Δικτυωτής, είσαι -πάντα- ‘Ελεύθερο πουλί’. Τις Συναντήσεις σου τις καθορίζεις εσύ, σε μέρες και

    ώρες που σε βολεύουν! ‘Δουλεύεις’ ΟΣΟ θέλεις και ΟΠΟΤΕ θέλεις. Και ταξιδεύεις πολύ -αν θέλεις- για όσο

    διάστημα θέλεις, γιατί και στο μέρος που θα έχεις πάει -κάθε φορά- θα μπορείς να επεκτείνεις το Δίκτυό

    σου, στο Τραίνο, στο Αεροπλάνο, στο Πλοίο, στο Ξενοδοχείο, στην Πισίνα, στην Παραλία, στο Εστιατόριο,

    στην Ξενάγηση, κλπ. εντελώς ξένοιαστα, χωρίς πίεση, στα πλαίσια -τακτικών- ‘Διακοπών’, με το ‘ταίρι

    σου ή και μ’ ολόκληρη την Οικογένειά σου! Η Επιχείρησή σου, βρίσκεται όπου βρίσκεσαι ΕΣΥ, όπως

    και η MLM Εταιρεία, με την οποία Συνεργάζεσαι -αν είναι ‘Πολυεθνική’- κι ακόμα περισσότερο, αν είναι

    MLM Εταιρεία, μέσω INTERNET! M’ έναLapTop-υπό μάλης- μπορείς ν’ απολαμβάνεις την Ελευθερία σου,

   ταξιδεύοντας -κοντά ή μακρυά- για λίγες μέρες κάθε φορά, ή μερικές βδομάδες, ή και μήνες, χωρίς κανένα

   πρόβλήμα! (Και υπάρχουν -πάντα- τρόποι, να πληρώνεσαι απ’ την Εταιρεία, κατά τη διάρκεια των

   Ταξιδιών σου, χωρίς κανένα πρόβλημά!

 

bullet Μετά το Πρώτο Franchise Κατάστημα, αν θέλεις να επεκτείνεις τις Επιχειρηματικές σου Δραστηριότητες

    και σ’ ένα ‘Δεύτερο’, θα πρέπει να κάνεις πολλών ετών ΥΠΟΜΟΝΗ, γιατί θα χρειαστείς -προφανώς-

    πολλά χρόνια, μέχρι να γίνει η ‘απόσβεση’ του ΑΡΧΙΚΟΥ ΣΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, για το άνοιγμα του Πρώτου, κι

    ένας θεός ξέρει πόσα χρόνια ακόμη, για να συγκεντρώσεις τα Κεφάλαια -για το Δεύτερο- αν δεν θέλεις,

    αυτή τη φορά, να ξαναμπείς στο ‘χρέος’!  

bullet Όταν θα έχεις ‘αναπτύξει’ το ΠΡΩΤΟ σου ΔΙΚΤΥΟ, σε σημείο τέτοιο, που να μπορείς -πια- να Εισπράττεις

    ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, θα έχεις όλο το ‘ελεύθερο’, να ξεκινήσεις ένα ΑΛΛΟ ΔΙΚΤΥΟ, μιας ΑΛΛΗΣ ‘MLM

    Εταιρείας (με διαφορετικά Προϊόντα ή Υπηρεσίες), μέχρι να φτάσεις -και μ’ αυτό- στο ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,

    κι έπειτα ένα ΤΡΙΤΟ, κι ένα ΤΕΤΑΡΤΟ, και όσα θέλεις -από κει και πέρα- ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ και ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ,

    ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ -δικαιωματικά- τις ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ σου - ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ- από ΠΟΛΛΑ ΔΙΚΤΥΑ, ταυτόχρονα!

    Και -ασφαλώς- διατηρώντας την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΞΕΝΟΙΑΣΙΑ σου!  Τα ΜΕΛΗ των Δικτύων σου, οι

    ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΚΤΥΩΤΕΣ -Συνάδελφοί σου- απ’ όλον τον κόσμο, θα ήταν -μάλλον- ΑΔΥΝΑΤΟ να είχαν την

    Οικονομική Δυνατότητα ν’ αγοράσουν μια FRANCHISE Επιχείρηση! Τους είναι -όμως- ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ,

    -με μόνο ΚΕΦΑΛΑΙΟ την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ τους- να ξεκινήσουν ένα MLM Δίκτυο, που -τελικά- ΝΑΙ,

    ΕΙΝΑΙ «ΤΟ FRANCHISE του ΛΑΟΥ»!

   

 

9.   ΤΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ‘ΔΟΥΛΕΙΑ’ ΚΑΝΩ;

    

Αυτή την ερώτηση την έχω ακούσει πάρα πολλές φορές, ακόμη κι από Ανθρώπους με πολλές Εμπειρίες στη ζωή, με γνώσεις και ανεπτυγμένη νοημοσύνη!

 

Γιατί θα πρέπει να ‘ντρέπεται’ κάποιος, αν αρχίσει να Δραστηριοποιείται Επιχειρηματικά, μ’ ένα ΝΕΟ τρόπο Εμπορείας, ασυνήθιστονκαιάγνωστον -γι αυτόν- μέχρι τώρα;

 

Κάνεις τίποταπαράνομο’; Έχεις καμία πρόθεση να τους ‘ξεγελάσεις’, να τους ‘εξαπατήσεις’; Έχεις σκοπό να τους ζητήσεις δανεικά, και φοβάσαι πως θα εξευτελιστείς στα μάτια τους; Τίποτ’ απ’ αυτά δεν συμβαίνει!

 

Έχεις δοκιμάσει κάποια Προϊόντα -κι είσαι κατενθουσιασμένος μ’ αυτά- ή κάποιες Υπηρεσίες -που κάποια Εταιρεία παρέχει- με πολύ καλή Εξυπηρέτηση και χαμηλές χρεώσεις, και σκέφτηκες, πως -κι εκείνοι- ίσως να ενδιαφέρονταν να τα δοκιμάσουν! Αν θελήσουν να τ’ αγοράσουν από σένα, ασφαλώς δεν θα θελήσουν να τους τα δώσεις ‘δωρεάν’, αφού κι εσύ, έδωσες χρήματα για να τα πάρεις!

 

Έπειτα, ξέρεις κανέναν -γύρω σου- που να προσφέρει διάφορα ‘αγαθά’ ή κάποιες ‘Υπηρεσίες’, ΔΩΡΕΑΝ;

 

Εσύ, Εγώ, κι όλοι αυτοί -οι Συγγενείς μας, οι Φίλοι κι οι Συνάδελφοι- στους οποίους απευθυνόμαστε,

 

Π Ο Σ Η   Β Ο Η Θ Ε Ι Α  Θ Α   Ε Ι Χ Α Μ Ε

απ’ τους Δικηγόρους μας

-που μας υποστηρίζουν- ‘για το καλό μας’,

απ’ τους Γιατρούς μας,

που φροντίζουν την υγεία μας, ‘για το καλό μας’,

απ’ τους Ιερείς μας,

που φροντίζουν και προσεύχονται, ‘για την ψυχή μας’,

απ’ τους ‘ταξιτζήδες’ μας,

που μας μεταφέρουν στις δουλειές μας, ‘για το καλό μας’,

απ’ τους δασκάλους μας,

που φροντίζουν τη μόρφωσή μας, ‘για το καλό μας’,

κι από τόσους άλλους γύρω μας

που θέλουν -σίγουρα- ‘το καλό μας’

 

ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ;

 

Εσύ κι Εγώ, λοιπόν, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ θα πρέπει να ‘ντρεπόμαστε’, που

η Εταιρεία θα μας δώσει -κάποια- απ’ τα χρήματα που εισέπραξε;

 

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟ! ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ!  Το ‘μυστικό’ είναι:

 

Μήν είσαι ΠΟΤΕ ΠΙΕΣΤΙΚΟΣ, σε ΚΑΝΕΝΑΝ!

Εξήγησέ τους ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ κάνεις, και πές τους, πως

ΑΝ ΣΕ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ, ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΡΟΥΝ!

 

 

10.   ΤΙ ‘ΕΙΔΟΥΣ’ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ‘ΜΠΑΙΝΟΥΝ’ ΣΤΟ MLM;

 

Σε βεβαιώνω, πως δεν είναι ‘τέρατα’, με δύο κεφάλια, οκτώ χέρια, έξι πόδια και δώδεκα μάτια...

 

Είναι ‘συνηθισμένοι’ -πολύ ‘νορμάλ’- Άνθρωποι, σαν εσένα και σαν εμένα, μ’ ένα μόνο ‘κοινό γνώρισμα’:

 

Είναι ΟΛΟΙ ΘΥΜΑΤΑ της

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗΣ

της εποχής μας,

και αναζητούν ‘θεμιτούς’ τρόπους

να διαβούν το ‘πέρασμα’ μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης,

με ασφάλεια και αξιοπρέπεια...

Γιατί όλοι αυτοί,  κι όχι κι Εσύ;

 

Σε όποια ‘οικονομική’ κατηγορία κι αν ανήκεις, δεν μπορεί, παρά να βρεις κάτι που να σε συνδέει,

με κάποιον απ’ τους Συνεργάτες μου, των Δικτύων που έχω αναπτύξει σε πολλές χώρες,

 στην Αμερική (Βόρεια-Νότια), στην Αφρική, στην Ασία, στην Αυστραλία, στην Ευρώπη

(και -μεταξύ αυτών- 101.842 -μέχρι τέλη Απριλίου, 2008- στην Ελλάδα):

 

Καταστηματάρχες,

Επιχειρηματίες,

Επαγγελματίες,

Εκπαιδευτικοί,

Εισοδηματίες,

Επιστήμονες,

Ναυτεργάτες,

Κτηνοτρόφοι,

Συνταξιούχοι,

Υγειονομικοί,

Καλλιτέχνες,

Νοικοκυρές,

Πράκτορες,

Επενδυτές,

Κτηματίες,

Ιερωμένοι,

Βιοτέχνες,

Έμποροι,

Φοιτητές,

Ψαράδες,

Εργάτες,

Τεχνίτες,

Νομικοί,

Άνεργοι,

Άτομα με κάποιες σωματικές ιδιαιτερότητες,

ακόμη και.. ‘Τεμπέληδες’!

 

Ναι! Χιλιάδες Άνθρωποι μ’ αυτές τις Επαγγελματικές, Οικονομικές και άλλες Ιδιότητες, έχουν δει την Οικονομική Ευκαιρία που μας παρέχει το MLM!  Κι είναι μαζί μας! Τί έχουν να χάσουν;

 

ΕΧΟΥΝ τις ‘Δουλειές’ τους, το Επάγγελμά τους, τις Επιχειρήσεις τους, αλλά αναπτύσσουν και Δικτυακή –Part Time- Επιχείρηση μαζί μας!! Γιατί; Είναι ΜΗΠΩΣ ανόητοι; Ή  έχουν καταλάβει κάτι, που ΕΣΥ -ως τώρα- ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ;   Τώρα, όμως, που έμαθες;

 

 

11.   ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΑ ‘ΚΕΡΔΗ’ ΜΑΣ

        ΑΠΟ ΜΙΑ Network Marketing- MLM- ΕΤΑΙΡΕΙΑ;

 

Σε πολλές χώρες, τα πρώτα -μικρά- Ποσά, τα προερχόμενα από Δικτυακή Δραστηριότητα, θεωρούνται σαν Κέρδη προερχόμενα από κάποιο ‘χόμπυ’.

 

Καθώς -ωστόσο- το Εισόδημά σου θ’ αυξάνεται, και μάλιστα από ένα όριο και πάνω (μέσα στο ίδιο Οικονομικό Έτος), έχεις την -κατά Νόμον- ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ (όπως και κάθε Πολίτης της Χώρας σου) να δηλώνεις στην Οικονομική Εφορία (της Πόλης, του ‘County’, της ‘Πολιτείας’ ή της Χώρας), τα Εισοδήματά σου, για να υπολογιστεί το Ποσόν, με το οποίο θα συμβάλλεις -κάθε φορά- στην Κρατική Οικονομία!

 

Ο καλύτερος Σύμβουλός σου σ’ αυτά τα θέματα, θα είναι ο Λογιστής σου, που γνωρίζει πολύ καλύτερα  απ’ τον καθένα μας, τους Φορολογικούς Νόμους της Χώρας σου!  

 

Η δική μου ‘Συμβουλή’ -αν τη χρειάζεσαι- είναι πάντα η ίδια, προς όλους τους Συναδέλφους / Δικτυωτές, σε όλο τον Κόσμο:

Τα Εισοδήματά μας -τα προερχόμενα απ’ το MLM- σύντομα

‘σκαρφαλώνουν’ σε Υψηλά Επίπεδα.

Όσα κι αν είσαι ‘υποχρεωμένος’ να πληρώνεις στο Κράτος,

το ‘υπόλοιπο’ που θα σου μένει -πάντα-

θα είναι τόσο ΄πλούσιο’,

που δεν σε συμφέρει -για κανένα λόγο-

να παρανομήσεις!

Ο ‘φοροφυγάς’ αντιμετωπίζεται  -σε πολλές χώρες-  σαν Εγκληματίας!

Σε συμφέρει να ‘διακινδυνεύσεις’, προκαλώντας τη Μοίρα σου;

 

____________________________________________________________________________________________

 

Αν έχεις και κάποιες άλλες ερωτήσεις, που δεν συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτές που απάντησα, είμαι πρόθυμος ν’ ανταποκριθώ, αν τις θέσεις υπ’ όψη μου, μ’ ένα e-Mail  μήνυμά σου.                          

 Κίνας Γιώργος

spacer
kinasster@gmail.com