Πώς θα αντιμετωπίσετε την επερχόμενη οικονομική λαίλαπα


Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τα πολλά και ποικίλα οικονομικά προβλήματα που φέρνει μαζί της η επερχόμενη οικονομική λαίλαπα, στην πολιτισμένη και τεχνολογικά προηγμένη κοινωνία μας; Είσαι έτοιμος να σταθείς επάξια δίπλα στον Ευρωπαίο "συμπατριώτη" σου; Θα σου φτάνουν τα λεφτά σου για να ζήσεις; Σκέψου μόνο πως αν σήμερα (λέω, 'αν') έχεις καθαρό μηνιαίο εισόδημα  1000€ , τη στιγμή που ένας Γερμανός συνάδελφός σου θα έχει τo διπλάσιo εισόδημα-τουλάχιστον- από σένα, για την ίδια περίοδο! Πώς θα τα βγάλεις πέρα; Μήπως θα 'πρεπε να αρχίσεις να λαβαίνεις τα μέτρα σου από τώρα; Ή προτιμάς να περιμένεις, να βρεθείς μπροστά στον άγριο πλημμυρισμένο χείμαρο, για να σκεφτείς-τότε που μάλλον θα'ναι πολύ αργά!- πώς να περάσεις απέναντι, χωρίς γέφυρα, χωρίς πλεούμενο, χωρίς στερεό έδαφος, να πατήσεις και να σωθείς;

Ξαναρωτάω, και ρώτα κι εσύ τον εαυτό σου: Πώς θα τα βγάλεις πέρα; Οι "λεφτάδες" λαβαίνουν τα μέτρα τους από τώρα...Κάνουν συμμαχίες, συνεταιρισμούς, συγχωνεύσεις κ.λπ.!  Ενώνουν τις δυνάμεις τους, τα κεφάλαιά τους, για να μη 'γονατίσουν'. Μικρές και μεγάλες τράπεζες ενώνονται με άλλες μεγαλύτερες! Όμιλοι επιχειρήσεων συνεταιρίζονται με άλλους ομίλους επιχειρήσεων για να μπορέσουν να αντέξουν, και να σταθούν όταν θα σημάνει η μεγάλη ώρα της οικονομικής δυσπραγίας. Κολοσσιαίες Πολυεθνικές εταιρείες όπως η BP και η Mobil για παράδειγμα, ενώνουν τις οικονομικές τους αυτοκρατορίες για να ξεφύγουν απ'τη Σκύλλα παγκοσμιοποίηση κι απ'τη Χάρυβδη Παγκόσμια Οικονομική ύφεση. Mεγάλες εμπορικές εταιρείες (super market, πολυκαταστήματα, αλυσιδωτές επιχειρήσεις καταστημάτων-franchise) που απλώνονται σε κάθε γωνιά της επικράτειας συμμαχούν και συνεργάζονται για να αντέξουν στη μεγάλη τρικυμία του ανταγωνισμού και του άγριου συναγωνισμού.

Την ίδια ώρα "μικρομάγαζα" και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (βιοτεχνίες αλλά και βιομηχανίες-εργοστάσια) κλείνουν η μια μετά την άλλη (αφήνοντας στο δρόμο, χωρίς δουλειά, χιλιάδες εργαζόμενους, κάθε κατηγορίας και ειδικότητας)! Και όσες αντέχουν ακόμα, ενδέχεται να κλείσουν-πολύ σύντομα, όταν έρθει η ώρα που δυστυχώς είναι πολύ κοντά. Μόνο εσύ μένεις απροστάτευτος και αλλοίμονό σου! αν δεν το καταλάβεις αμέσως και δε λάβεις τα μέτρα σου! Ο μισθοδίαιτος, ο μεροκαματιάρης, ο μικροεπιχειρηματίας,κι ο μικροεισοδηματίας, θα είναι-αναμφισβήτητα-τα μεγάλα-αθώα- θύματα! Όπως πάντα το μεγάλο θύμα των κοσμοϊστορικών γεγονότων, και των αναπόφευκτων αλλαγών που έρχονται καταπάνω μας με ιλιγγιώδη ταχύτητα θα είναι ο απλός άνθρωπος του λαού που συντηρείται απ' το πενιχρό εισόδημα, που έχει καταφέρει να εισπράττει κάθε δεκαπενθήμερο ή κάθε μήνα! Το μεγάλο θύμα θα είσαι ΕΣΥ! Υπάρχει λύση εδώ και τώρα... Ανεξάρτητα απ' το ύψος του σημερινού σου εισοδήματος, είναι επικίνδυνο να επαναπαύεσαι, με τη σκέψη πως θα τα βολέψεις. Η μόνη λύση είναι να κάνεις τη δική σου επιχείρηση εικονικής πραγματικότητας χωρίς σημαντικά κεφάλαια, χωρίς πείρα, χωρίς σπουδές και πτυχία, χωρίς ρίσκο, χωρίς σκοτούρες. Με την εγγυημένη βεβαιότητα να πετύχεις μεσα σε λίγο καιρό, ένα ζηλευτό μηνιαίο εισόδημα, που διαρκώς θα αυξάνεται.
Πηγή:
Συγγραφέας:Nick Sky

Πίσω!